Mästarens sinnen skapar våra öl

Möt bryggmästaren Mats "Matte" Ekholm ... Bryggare, Ölmakare, Hantverkare, Skapare, Finsmakare, Kock ...

motmannen

Sedan 2008 är Matte ansvarig för produktionen och produktutvecklingen vid Stallhagen Ab. Samtliga öl från Stallhagen bär hans fingeravtryck – han bestämmer över ölets själ. Matte är med genom hela processen från idé till recept tills ölet avnjuts. Matte är utbildad bryggmästare och köksmästare. Han är utbildad vid Scandinavian School of Brewing i Köpenhamn och har yrkeserfarenhet också som barmästare, restaurangchef och kock.

Matte designar unika öl; det finns alltid en inre vision bakom ett recept, en visuell bild och smak innan receptet blir verklighet. Enligt Mattes filosofi skall ölet vara snyggt, lika snyggt både till det inre som det yttre: välbalanserat och välkomponerat till smak, färg och arom samt utsökt förädlat beträffande skummets form till det yttre.

För den kunniga och kreativa bryggmästaren erbjuder ölets enkla basingredienser vatten, malt, humle och jäst oändliga möjligheter att kombinera och skapa. Matte ser sig själv som hantverkare med sina vertyg i bryggeriet. Det handlar om själva brygghuset, vattnet, instrumenten, den levande jästen, temperaturen i inmäskningen och jäsningen…. bryggmästaren övervakar, kontrollerar, ingriper och härskar över allt vid bryggandet.

För en hantverkare lever ölet över tid. Ursprungsreceptet förändras och förfinas, inte till ett nytt öl men till en mer fulländad produkt. Matte är inte rädd att ta sig tid att gå omvägar i sin ständiga strävan att ge ölet en unik egenskap eller när han letar efter något som eventuellt saknas – en känsla, krydda eller doft. Då leder den enklaste och snabbaste vägen inte till målet.

Matte Ekholms Stallhagen är

Hand Made – Slow Beer

I samarbete med Eckerölinjen

Stallhagen AB  |  Getavägen 196  |  22410 Godby  |  Åland  |  +358 18 48500

Stallhagen
link file-picture play facebook youtube