Hand Made - Slow Beer

Tillverkat med traditionella metoder smakar ölet bättre

Stallhagens öl tillverkas med traditionsenliga metoder i en modern bryggerianläggning. Med hjälp av den senaste teknologin kan bryggeriet spara energi och vatten, öka produktionen och säkerställa att  kvalitetskraven uppfylls.

Stallhagens bryggmästare väljer noggrant ut råvarorna och blandar varje bryggning för hand. Varje steg i processen, varje kokning och smakprov mäts och kontrolleras med ögat och händerna som verktyg.

I och med den nya anläggningen har Stallhagen frångått att filtrera ölen för att optimera smakupplevelsen och framhäva ölets karaktär.

Gott öl tar tid

Stallhagens öl lagras den tid ett gott öl kräver för att utveckla den fylliga smaken, den naturliga kolsyran och det fina skummet som alla våra öl representerar. Beroende på ölsort är lagringstiden fyra till åtta veckor.

Däremot blir dagens industriöl färdiga på en mycket kortare tid. Volymproducenterna använder tidsoptimerade tillverkningsmetoder och tillsatsämnen som möjliggör betydligt snabbare processer.

Under vår långa lagringstid utvecklas den naturliga kolsyran i ölet. Vi tillsätter ingen kolsyra på konstgjord väg. Stallhagen låter jästen bilda naturlig kolsyra på egen hand samtidigt som smaken mognar. Skummet bildar ett lock överst i glaset och bevarar aromerna i ölet.

Stallhagen AB  |  Getavägen 196  |  22410 Godby  |  Åland  |  +358 18 48500

Stallhagen
link file-picture play facebook youtube