Honungsöl

Honungsöl

Gyllene lageröl 4,7%

Stallhagen Honung är ett djupt gyllene torrt, fräscht och maltigt lageröl med en djup avklingande honungsarom. Den äkta åländska honungen i ölet skapar starka band till den åländska naturen. Honungsölet har en mjuk beska och en stillsam arom som framhäver skogens dyrbara nektar, honungen. Skummet är pärlemorvitt och kraftigt.

Åländsk honung håller enastående hög kvalitet tack vare avsaknad av den ödesdigra varros-sjukdomen, som förstör bisamhällen överallt i världen. Åländska bin är friska och produktiva. Till honungens höga kvalitet bidrar även den pollutionsfria omgivningen och begränsad kultivering av oljeväxter i vårt jordbruk. Den lokalproducerade honungen samlas av flitiga bin från naturväxter i vår åländska skärgårdsflora. Honungsaromen får sin prägel av de blommor som houngen samlats från … äppel, ljung, klöver. …

Stallhagens svalkande Honungsöl för tankarna till ljumma sommarkvällar i den åländska skärgården. Honungsölet med sin lätta fruktigthet, med citrustoner och den subtila aromen passar väldigt fint tillsammans med stekta fiskrätter; abborre och smörstekta knapriga strömmingar och mycket mer.

Ingredienser: kornmalt, humle, jäst, äkta åländsk honung, vatten.

Honungsöl

Malt: Pilsner, caramell

Humle: Magnum, Tettnag, Mittelfruh

EBC: - 6

EBU: – 16

Alkoholhalt: 4,7%

Serveringstemperatur: 8 - 10 grader

Stallhagen AB  |  Getavägen 196  |  22410 Godby  |  Åland  |  +358 18 48500

Stallhagen
link file-picture play facebook youtube