Original

Original

Strågult scandilageröl 4,5%

Stallhagen Original är också känt som Ålandsölet.
Flaskan har den omisskänliga Ålandsflaggan på etiketten målad av konstnären Jonas Wilen.  Ålands första flagga komponerades till den stora sångfesten i Mariehamn 1922, men förbjöds senare av finländska myndigheter. Talman Julius Sundblom lät i protest såga av sin flaggstång en fot från marken.

Först med en ny självstyrelselag 1952 fick Åland rätt till en egen flagga. Efter lång debatt och flera omröstningar kunde landstinget den 9 december 1953 kungöra att dagens välkända blågulröda korsflagga avgått med segern.

Stallhagen Original är ett klart och strågult Scandilageröl. Ett underjäst öl som uppskattas av nordbor. Stallhagen Original är ett kraftigt, maltigt och friskt mellanöl. Skummet är vitt och spetslikt. Smaken ör torr. Beskan välbalanserad och rund med en mild doft av humle och malt, aromen tydlig, gräslikt blommig.

Stallhagen Original är lättdrucken med en utmärkt friskhet. Ölet lämnar en trevlig, ganska kort och lite fruktig eftersmak med humle och nyrostat vitt bröd i avslutet.

Utmärkt törstsläckare och ett allroundöl som passar till det mesta från köket, särskilt till grillad fisk och rostad kyckling.

Original

Malt: Pilsner, caramell

Humle: Magnum, Tettnag, Mittelfruh

EBC: 7

EBU: 23

Alkoholhalt: 4.5%

Serveringstemperatur: 8-10 grader

Stallhagen AB  |  Getavägen 196  |  22410 Godby  |  Åland  |  +358 18 48500

Stallhagen
link file-picture play facebook youtube