Baltic Porter

Baltic Porter

Fylligt mörkt underjäst öl 7%

Stallhagen Baltic Porter är handgjort enligt gamla traditionella tillverkningsmetoder som var vanliga i Östersjöområdet i början av 1800-talet. Baltic Porter har bryggts kring Östersjön sedan de ryska tsarernas tid. Den höga alkoholhalten, som är kännetecknande för den här typen av öl, värmde och närde sjömän under stormiga seglatser.

Stallhagen Baltic Porter är ett underjäst lageröl i motsats till den engelska portern. Stallhagen Baltic Porter är ett tjockt, fylligt öl som bär tydliga brända toner av malt och nötter med en avklingande lätt rökighet. Aromen framträder mineraliskt svagt och beskan är rund och behaglig. Bryggmästaren Mats Ekholm har utvecklat en maltblandning som delvis rostas på plats i bryggeriet och ger ölet en nötaktig fyllig smak och en nästan lakritsaktig färg. Smaken fördjupas vidare under lagringstiden upp till 8 veckor. Det här ölets aningen rökiga och kraftiga arom bereder varje ölkännare en oförglömlig smakupplevelse. Baltic Porter är ofiltrerat och smakar genast gott, men lagrat på ett svalt och skyddat ställe utvecklas smaken vidare i flaskan.

Till varje enskild bryggning röks malten för hand av ”Matte” Ekholm – Baltic Porter är ett äkta Hantverksöl.

Baltic Porter är ett avnjutningsöl som passar bra till mogna sofistikerade ostar, Stilton, Roquefort och lagrad Old Gouda. Speciellt chocklad älskar Baltic Porter. Pröva med chokladtårta och hallon! (Se receptet under rubriken ”Laga mat med öl”)

Vi rekommenderar en något högre serveringstemperatur för denna porter för att smaken verkligen ska komma till sin rätt.

Baltic Porter

Malt: Pilsner, Münchner och bryggmästarens hemmarökta blandning

Humle: Magnum och Saaz

EBC: 141

EBU: 27

Alkoholhalt: 7,0%

Stallhagen AB  |  Getavägen 196  |  22410 Godby  |  Åland  |  +358 18 48500

Stallhagen
link file-picture play facebook youtube