IPA Original

IPA Original

India pale ale 5,5%

Bryggmästare Mats Ekholm har i sin tredje India Pale Ale eller IPA för Stallhagen skapat en klassisk ursprungsvariant av den brittiska India Pale Ale stilen. Dessa starkhumlade ”bleka” ales är bekanta från många historier; ölet fraktades till Indien, dracks på segelfartyg på exotiska hav och var populärt i hamnarnas sjömanskrogar för två hundra år sedan. När kolonifolket, förtjusta i sin humlespäckade dryck, återvände till England gav de Pale ale prefixen – India.

I Stallhagens lagringstankar har mognat en underbart smakfull och karakteristiskt välbalanserad IPA Original, i vilken den lätt rostade och kexliknande maltigheten, robusta beskan och smekande angenäma humlesmaken och aromen kompletterar varandra till en fin helhet. Bryggd och även torrhumlad med enbart brittiska humlesorter.

Stallhagen IPA Original är ofiltrerad, färgen ljus kopparbrun, skumkronan medelhög och vit. Kroppen är fyllig, munkänslan är mjuk och avslutningen torr.

IPA Original

Malt: Pilsner, Dark Ale, Crystal 300, Black

Humle: East Kent Golding, Fuggles

EBC: 24

EBU: 50

Alkoholhalt: 5,5 vol-%

Serveringstemperatur: 8–10°C

Matrekommendation:: IPA Original är ett perfekt komplement till maträtter från det exotiska köket. Ölets fruktighet och örtighet går ihop med mat smaksatt med koriander och kummin. Engelska, länge lagrade ostar är värda att pröva.

Stallhagen AB  |  Getavägen 196  |  22410 Godby  |  Åland  |  +358 18 48500

Stallhagen
link file-picture play facebook youtube