Öl och Mat

God mat och god dryck är njutbara var för sig, men när de samspelar blir helhetsupplevelsen en helt annan.

Öl är en förträfflig dryck för många tillfällen: en fantastisk sällskapsdryck, mångsidig matdryck, läskande törstsläckare och på senare tider mer och mer även en spännande ingrediens vid matlagningen. Såväl matglada hemmakockar som professionella ”chefs” på restauranger och pubar har upptäckt ölets gourmetegenskaper i matlagningen. Ölkokböcker dyker upp på alla språk. Vi har noterat hur trenden mot specialöl och hantverksöl har öppnat vägen till inspirerat experimenterande med mat och öl.

Vår bryggmästare och innovativa gastronom Matte Ekholm tillsammans med PubStallhagens kökschef, ger tips om vad de tycker passar tillsammans med Stallhagens olika ölsorter. Vi hoppas att detta inspirerar Dig att pröva och hitta din egen väg till den perfekta personliga kombinationen av öl och mat. Vi vill gärna höra dina kommentarer!

Varför inte ”snobba” lite med att försöka hitta den ultimata ”öl och mat”- smakupplevelsen oberoende av om det gäller enkel vardagsmat eller en festlig lyxmiddag. Med Stallhagens utbud av ölsorter kan du hitta läckra kombinationer oavsett om det står grillad korv, stekt abborre, lammgryta, traditionellt stående bord eller något kryddstarkt på menyn. Låt ölet överraska dig som en förträfflig kompanjon till ostbrickan och uppskatta portern som en smidig kavaljer till mörkchokladtårtan. Ölets aromatiska bredd ger dig stor flexibilitet.

På följande sidor får du veta mera om att laga mat med öl, vad som dricks med vad och recept med öl.

 

* * * * *

Trots de stora skillnaderna i matlagning och ingredienser olika kulturer emellan har alla en sak gemensamt:
en delikat måltid är som poesi för själen.

Stallhagen AB  |  Getavägen 196  |  22410 Godby  |  Åland  |  +358 18 48500

Stallhagen
link file-picture play facebook youtube